Om

Linköpings TrädgårdsCafé och kök kan erbjuda två fantastiska platser för luncher, fika eller middagar. Antingen sitter du i den lugna miljön med den vackra utsikten på Belvederen, eller en lite mer livfull plats i grönskan på Tropikhuset.

Vi strävar efter att använda de bästa råvarorna till både matlagning och bakning. Vi använder närproducerade produkter samt ekologiskt i den mån det går och vi serverar endast svensk kött för att skapa magiska rätter i köket.

 

Inför ditt besök hos oss är det bra att veta att medhavd mat & dryck  ej är tillåtet varken inne eller på vår uteservering, det finns däremot många andra fina platser runt om i parken man kan sitta om man vill ha sin egna mat & dryck.

Vi kan tyvärr inte ta emot hundar inomhus, men det går jättebra att sitta ner på vår uteservering med hund, vi ordnar givetvis med en skål med vatten om så önskas.

 

Parken

I trädgårdsföreningens park ligger Tropikhuset och Belvederen. Det är nära både till city och universitetssjukhuset i Linköping. Förutom god mat och fika så finns här även en fantastisk miljö. Det finns uppåt 1000 stycken mäktiga träd i parken.

Den 22 mars år 1859 bildades Linköpings trädgårdsförenings park, som var det ursprungliga namnet. Ursprungligen så ville man sprida intresset för odling. Sedan ville man även stimulera odlingen för husbehov hos Linköpingsborna genom att anlägga en plantskola. Det fanns även en vilja att parken skulle växa och vidare främja fruktträdsodlingen i Östergötland.

I parken finns det flera historiska byggnader som till exempel Belvederen, Gula Paviljongen och även en bigård där Linköpings Trädgårdscafé och kök använder honung ifrån till matlagning och bakning. Vi använder även kryddor och grönsaker från Naturcentrum som även det ligger i Trädgårdsföreningen.

Vill du veta mer om Trädgårdsföreningens historia och växtlighet? Gå in på Linköpings kommun.